Szakorvosi javaslatok


Szakorvosi javaslat gyógyszerfelíráshoz

Számos cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer emelt / kiemelt támogatással történő rendeléséhez szakorvosi javaslat szükséges, melyet rendelésünkön – megfelelő indikáció esetén – biztosítani tudunk. Fontos annak a hangsúlyozása, hogy a kedvezményes felírás feltételeit jogszabály rögzíti, így az egyénenként eltérő lehet.

Szakorvosi javaslat gyógyászati segédeszköz felírásához

Cukorbetegség esetén egyes gyógyászati segédeszközök támogatással történő rendeléséhez szakorvosi javaslat szükséges. Fontos annak a hangsúlyozása, hogy a kedvezményes felírás feltételeit jogszabály rögzíti, így az egyénenként eltérő lehet.

  • A vércukormérés eszközei: vércukorszintmérő, tesztcsík
  • Az inzulinbeadás eszközei: inzulin-adagoló toll, beadásához szükséges tű

Szakorvosi javaslat diabeteses védőcipő felírásához (hangvillapróbával)

A diabeteses védőcipő használatával csökkenthető a diabeteses láb, talpi fekély kialakulásának kockázata. Fontos annak a hangsúlyozása, hogy a kedvezményes felírás feltételeit jogszabály rögzíti, így az egyénenként eltérő lehet.
A szakorvosi javaslatot megelőzősen szükséges a cukorbetegség talaján kialakult idegkárosodás (diabeteses polyneuropathia) igazolása, melyet a hangvillapróba bizonyít. A diabetológiai szakorvosi javaslat birtokában ortopéd szakorvos tudja felírni a beteg számára a megfelelő diabeteses védőcipőt.